Εκδήλωση

Περιγραφή

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 Ώρα 11:00

2017 12 17 1 2017 12 17 2

Στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254, Ταύρος)
(Σημείο Συνάντησης στην Είσοδο του Θεάτρου)
Γενική Είσοδος (Α’ Ζώνη): 12€ (με συμβολική συνεισφορά για τους σκοπούς του Συλλόγου)
Περιορισμένος Αριθμός Θέσεων - Κρατήσεις (μέχρι και 5/12/17) στο 6985776260.
Η ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου,  μίας από τις σημαντικότερες μορφές της παγκόσμιας ιστορίας. Ένας από τους πιο εμβληματικούς ήρωες όλων των εποχών μέσα από τα μάτια του Νίκου Καζαντζάκη, ο οποίος εξέφρασε τη μεγάλη του αγάπη για τα παιδιά αναδημιουργώντας έναν Αλέξανδρο σε όλες τις πολύπλευρες όψεις του: Αλέξανδρος ο άνθρωπος, Αλέξανδρος ο θεός, Αλέξανδρος ο μυστικιστής, ο στρατιώτης, ο οραματιστής, Αλέξανδρος ο Μέγας.
Η Νανά Νικολάου ετοίμασε μια ολοκαίνουργια θεατρική διασκευή, μια υπερπαραγωγή με πολλή δράση, παραμυθένια σκηνικά και κοστούμια, σπαθογραφίες, αυθεντική μουσική, video art εφαρμογές και ένα θίασο ταλαντούχων ηθοποιών.
Με γλώσσα απλή και κατανοητή, η παράσταση σκιαγραφεί, μέσα από το χαρακτήρα του μεγάλου στρατηλάτη, όλες τις μεγάλες αρετές των Ελλήνων, ακολουθώντας κατά πόδας την πορεία του από τα δεκαπέντε του χρόνια μέχρι το τέλος.
Ο Μέμος Μπεγνής ενσαρκώνει τον Μακεδόνα βασιλιά σε ένα υπερθέαμα γεμάτο χρώματα, φως και συναρπαστική πλοκή, το οποίο απευθύνεται σε όλη την οικογένεια, καθώς είναι συνάμα επιμορφωτικό και ψυχαγωγικό, καταφέρνοντας να ισοζυγιάσει και να συνταιριάσει αρμονικά το μύθο με την ιστορική αλήθεια.
Επισημαίνουμε ότι στις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις του Συλλόγου μας μετά χαρά μας μπορούν να συμμετάσχουν και απλοί φίλοι της Δρυμαίας, μη μέλη του Συλλόγου, εφόσον κάνουν εγκαίρως κράτηση.

Σχόλια